Geesje Westra

Facilitair Coördinator
Leeuwarden
Scholengemeenschap Piter Jelles
06 - 51 67 89 66
geesjewestra@gmail.com

Waarom bent u ambassadeur voor de Green Deal Scholen?
"Op mijn scholen hebben we met monitoren, instellen en afstellen van de installaties veel bereikt. Ons energieverbruik is alleen al hierdoor in een aantal jaren flink gedaald.
Dat gun ik echt iedere school!"

Wat is uw professionele achtergrond?
"Na ruim 25 jaar  in de commerciële dienstverlening te hebben gewerkt ben ik in 2009 gestart met de studie Facility Management aan de Hanzehogeschool. Ik werk dan ook ‘nog maar’ 7 jaar in het facilitaire vak, waarvan 5 jaar bij scholengemeenschap Piter Jelles. Ik ervaar dat mijn jarenlange, brede werkervaring gecombineerd met kort geleden afgestudeerd zijn een prima combinatie is. Ik doe geen dingen uit gewoonte en kan fris en origineel over vraagstukken en oplossingen denken. Ik geniet ervan om binnen de beschikbare mogelijkheden het binnenklimaat in onze scholen zo gezond en duurzaam mogelijk te maken.

PS: ik kan echt iedereen een deeltijdstudie aanraden…"

Geesje: "Twee tips: Gebruik je gezond verstand en werk samen met een goede, eerlijke adviseur. Je hebt iemand nodig die het geheel overziet en begrijpt. De samenhang van het type en de staat van je gebouw, de installaties, de in- en afstellingen en gedrag van de gebruikers bepaalt welke verduurzamings-maatregelen je zou kunnen nemen en effectief zijn.."