Yvonne de Boer

Hoofd Huisvesting & Inkoop
Haarlem
Dunamare Onderwijsgroep
y.deboer@dunamare.nl

Waarom bent u ambassadeur voor de Green Deal Scholen?
"
De bewustwording dat gebouwen verduurzaamd moeten worden wordt (gelukkig) steeds groter. Maar voor velen is het de vraag hoe je dat moet aanpakken. Door de kennis en ervaring die wij op het vlak van verduurzamen hebben opgedaan met anderen te delen, hoop ik anderen ook tot het verduurzamen van gebouwen te kunnen verleiden. Ten slotte kunnen onderwijs gebouwen als mooie voorbeelden en inspiratiebronnen dienen voor onze kinderen."

Wat is uw professionele achtergrond?
"
Na verschillende jaren als architect werkzaam geweest te zijn heb ik de keuze gemaakt om mij als projectmanager en als huisvestingsadviseur verder te ontwikkelen. Organiseren, plannen en aansturen past beter bij mij en het realiseren van gebouwen vind ik het leukste wat er is. Zeker voor onderwijs, ten slotte kan je op die manier een bijdrage leveren aan het creëren van een omgeving waarin kinderen kunnen ontwikkelen, ontmoeten en groeien. De kennis en ervaring die ik vele jaren als adviseur heb opgedaan zet ik nu in bij Dunamare Onderwijsgroep om onze gebouwen kwalitatief te verbeteren, het energieverbruik te verlagen en het comfort te verbeteren."

Yvonne: “Meten is weten. Maak inzichtelijk waar je nu staat zodat je zeer gericht en gefundeerd keuzes kan maken over welke duurzaamheidsmaatregel(en) je gaat toepassen.”

 

De Stichting Dunamare Onderwijsgroep is verantwoordelijk voor 34 gebouwen in zeven verschillende gemeenten. De kosten voor energie en onderhoud zijn fors en het beheer vraagt aandacht. Sinds twee jaar werkt Yvonne de Boer, hoofd Huisvesting & Inkoop, aan het concreet maken van duurzaamheidsmaatregelen in de onderwijsgebouwen. De focus is gericht op energiebesparing, duurzame energie en ventilatie. Lees hier hoe Dunamare dit aanpakt. 

Delen