16 augustus 2017

Beantwoording kamervragen over artikel scholen in AD.

Sander Dekker, staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, beantwoordt de vragen van de Kamerleden Van der Lee en Westerveld (beiden GroenLinks) over het artikel 'Scholen steken voor onderwijs bedoelde miljoenen in de kachel'. 

Deelt u de mening dat flinke bedragen bespaard kunnen worden door een slimmer energiebeleid en het verduurzamen van gebouwen?
Naamloos.pngStaatssecretaris Dekker: "[...] Schoolbesturen kunnen verduurzaming en verfrissing van hun gebouwen versnellen door verantwoord gebruik te maken van hun installaties en door technische maatregelen. Via de Green Deal Verduurzaming Scholen ondersteun ik scholen hier actief bij. Als onderdeel van deze Green Deal kunnen scholen subsidie aanvragen voor het inwinnen van deskundig advies op maat over energiebesparing en verduurzaming van hun schoolgebouw. Ik ben voornemens de aanvraagperiode voor deze subsidie te verlengen omdat het beschikbare budget nog niet is uitgeput door de scholen. Ik nodig scholen dan ook uit om gebruik te maken van deze regeling."

Lees hier alle antwoorden van staatssecretaris Dekker