17 mei 2017

Duurzaam Da Vinci

Een dak boven je hoofd beschermt je tegen weer en wind. Daken hebben daarnaast nog veel meer te bieden dan je misschien zou denken! Duurzaamheid blijft een actueel onderwerp en daar kunnen daken een bijzonder goede bijdrage aan leveren. Door gebouwen efficiënt te bouwen en in te richten kan je slim omgaan met de beschikbare energie.

Technolab wil scholen graag stimuleren te blijven verduurzamen, daar kunnen eigen leerlingen natuurlijk goed bij helpen, zij kennen de school immers erg goed en zijn er elke dag. Door middel van inspirerende projecten duiken leerlingen de wereld van energie in en proberen ze te achterhalen waar en hoe er bespaard kan worden. Hierbij zijn de leerlingen onderzoekend en ontwerpend aan het leren, ze zijn actief bezig met het onderwerp en ze raken zo ook meer betrokken bij de school.

Een zeer geslaagd pilot-project is Duurzaam Da Vinci, van 23 maart t/m 13 april zijn drie klassen van 3havo de mogelijkheden voor hún school aan het onderzoeken. Zijn er plekken op school waar energie verspild wordt? En hoe is het energieverbruik in de vakantieperiode? Op deze en andere vragen zoeken de leerlingen antwoord en ook ontwerpen ze hun eigen duurzame school van de toekomst.
Bekijk hieronder de inspirerende TV-uitzending die omroep West maakte over de kick-off van het project op 23 maart!