13 november 2018

Eerste gerenoveerde Nul op de Meter school feestelijk heropend!

Leerlingen van basisschool De Leister Igge in Opeinde openden op 12 november de eerste gerenoveerde Nul op de Meter school van Nederland. De Leister Igge is één van de vijf pilotprojecten uit het programma School voor Energie van de Green Deal Scholen: een uitvoeringsprogramma dat schoolbesturen ondersteunt bij het creëren van toekomstbestendige, energieneutrale en gezonde basisscholen. De gemeente Drachten-Smallingerland en het schoolbestuur investeerden samen in dit unieke renovatieproject.

De Leister Igge is na renovatie aardgasvrij, fris en toekomstbestendig. Daarnaast kreeg de school een onderwijskundige upgrade: onderdeel van de renovatie was de uitbreiding en verbouwing van de school tot een Integraal Kind Centrum (IKC), waarbij coöperatief leren één van de speerpunten is. De verbouwing creëerde ruimte voor een leerplein en er is meer functionele ruimte in de gangen ontstaan. Daarnaast zijn twee noodlokalen weggehaald en zijn er extra lokalen en faciliteiten voor kinderopvang gerealiseerd in het schoolgebouw. De inrichting is licht, strak en modern. De renovatie zorgt ervoor dat De Leister Igge de boeken ingaat als het eerste IKC in Nederland met Nul op de Meter in een bestaand gebouw.

Gemeente en schoolbestuur bundelden de krachten.
Omdat de school een serieuze opwaardering kreeg naar een frisse school (klasse B), Nul op de Meter (NOM) en IKC, was de gemeente bereid om bij te dragen aan het renovatiebudget. Het schoolbestuur legde haar vergoeding voor materiele instandhouding (voor energie en onderhoud) in.

Lees het volledige nieuwsbericht        Lees opgemaakte praktijkervaring