15 mei 2017

Een opgeruimde en schone school?

Maak nu kosteloos gebruik van het GGD ondersteuningsaanbod voor de S.O.P.-dag! Schoon Onderwijs Project oftewel de S.O.P.-dag is een evenement waarbij leerlingen, leerkrachten, conciërges, ouders en het schoonmaakbedrijf werken aan een opgeruimde en schone school. De GGD in uw regio biedt nu gratis hulp aan ter voorbereiding van deze dag. Denk hierbij aan uitleg over hygiëne op basisscholen en een themales door de GGD over een schone en frisse klas. Daarnaast ontvangt uw school schoonmaakmaterialen en producten (zoals bezems en emmers).

Waarom is het belangrijk?
Een gezonde omgeving is voor iedereen van belang. Zeker voor kinderen. Zo zorgt een schone en frisse klas voor betere leerprestaties, minder gezondheidsklachten en minder ziekteverzuim van zowel leerlingen als leerkrachten. Ook zien ouders graag een opgeruimde omgeving. Het is daarom goed om voor de komende zomervakantie een S.O.P.-dag te organiseren op uw school.

Let op: het aanvragen van het kosteloze ondersteuningsaanbod is alleen mogelijk als de GGD in uw regio meedoet. Klik hier voor de deelnemende GGD’en en voor meer informatie over het ondersteuningsaanbod (flyer ‘Aan de slag met S.O.P.-dag). Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus wees er snel bij!

Zelf aan de slag!
U kunt natuurlijk ook zonder hulp van de GGD aan de slag. In de handleiding ‘Schoon Onderwijs Project (S.O.P.) voor basisscholen’ staat beschreven hoe u een S.O.P.-dag organiseert. De handleiding en S.O.P. materialen vindt u op www.digitaletoolkitmilieu.nl.

Meer weten?
Neem dan contact op met de GGD in uw regio.