17 oktober 2017

Oproep Limburgse en Brabantse basisscholen voor project energiebesparing 

kids-2835431_960_720.jpgWist u dat 70 tot 80 procent van alle scholen eenvoudig veel energie kan besparen in hun gebouw? En dat in 70 tot 80 procent van de scholen de kwaliteit van de binnenlucht niet aan de minimum eisen voldoet? Dat kan beter en voor veel scholen is het zelfs verplicht om energiemaatregelen te treffen die zich in minder dan vijf jaar terugverdienen.

In de praktijk blijkt dat niet alle scholen en schoolbesturen hiervan op de hoogte zijn. Daarom is er, in plaats van de reguliere handhaving, een speciale aanpak “Energiebesparing Scholen in Brabant en Limburg” ontwikkeld.

Energieadvies en scholingsproject
Omgevingsdienst NL (ODNL) heeft samen met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl), met drie regionale uitvoeringsdiensten (ODZOB, RUDZL, RUDLN) en de Zuyd Hogeschool in Heerlen een aantrekkelijk pilot project opgezet.

Er wordt een gratis energie advies van een energie-inspecteur gegeven aan basisscholen, gecombineerd met een scholingsproject voor HBO- studenten én een lesprogramma voor leerlingen uit groep 7 en 8. Ongeveer 25 scholen in Zuidoost-Brabant en Limburg krijgen gratis een energie advies, zo’n 500 leerlingen krijgen les over energiebesparing en 125 HBO-studenten krijgen een lesprogramma en doen praktijkervaring op. Met als resultaat een gezond binnenklimaat en besparing op de energiekosten. ODNL voert dit pilot project uit en de RVO levert een bijdrage vanuit de Green Deal Scholen.

Doet uw basisschool ook mee?
Green Deal Scholen roept basisscholen op deel te nemen aan dit project. Meer informatie vindt u in de brief die is verzonden naar basisscholen en in de leaflet 'Energiebesparing basisscholen in Brabant en Limburg'.