Foto: Kees Rutten

Zomervakantie: tijd om na te denken over een gezond én duurzaam schoolgebouw

Nog enkele – drukke – weken en dan breekt de zomervakantie aan. Hoog tijd om even gas terug te nemen. Tegelijkertijd biedt de vakantie een uitgelezen mogelijkheid om na te denken over strategische keuzes voor uw schoolgebouw(en). Door dit goed aan te pakken bereikt u betere leerprestaties, minder ziekteverzuim én lagere exploitatiekosten. 

"Ga juist nu aan de slag, want de subsidieregeling voor extern advies is in de maak!"

Waar te beginnen?

De Green Deal Scholen maakt het u gemakkelijk om gezonde, duurzame én betaalbare verbeteringen in schoolgebouwen door te voeren. Wij bundelen kennis en hulpmiddelen, geven onafhankelijk en betrouwbaar advies en brengen partijen samen om van elkaar te leren. De website is onze kennisportal waar u veel, onafhankelijke informatie kunt vinden. 

# Vind de informatie

Kies de situatie die op u van toepassing is. Hier vindt u direct alle benodigde, onafhankelijke informatie:

Beleid en afspraken maken.png      Energie besparen en opweken.png       Binnenklimaat verbeteren.png       Financiering regelen.png

# Nodig ons uit of kom langs

Bezoek een regionale bijeenkomst of nodig een ambassadeur uit om meer te vertellen.

>> Ga direct naar de agenda  

# Doe inspiratie op

Lees meteen de ervaringen van gemeenten, schoolleiders en schoolbesturen.

>> Ga direct naar de praktijkervaringen

# Stel uw vraag

Heeft u nog vragen? Stel deze aan de onafhankelijke online helpdesk of via 085 – 303 26 02.

>> Ga direct naar de helpdesk

# Bent u klaar voor uw subsidieaanvraag?

Het is juist nu tijd om na te denken over aanpassingen aan uw schoolgebouwen. Immers, er is een subsidieregeling in de maak voor schoolbesturen PO en VO (inclusief AOC’s). Met deze subsidie kunt u straks een extern adviseur inschakelen om uw school te verduurzamen en te verfrissen. Er is ruimte voor ongeveer 150 aanvragen, waarbij ook een bijdrage van schoolbesturen zelf wordt gevraagd (co-financiering). Naar verwachting start de regeling in het najaar van 2016. 


 

su.png

Over de Green Deal Scholen

Een gezonde leer- en werkomgeving in een voor schoolbesturen betaalbaar gebouw. Dat is het doel waarvoor in 2015 diverse partijen het akkoord voor de Green Deal Scholen tekenden. Partners binnen de Green Deal Scholen zijn de PO-Raad, VO-raad, VNG, RVO, Klimaatverbond Nederland, Ruimte-OK, Platform 31 | Energiesprong en GGD GHOR Nederland