Compacte kennissessies Renovatie van Schoolgebouwen

Exclusief voor schoolbesturen en gemeenten

Veel schoolbesturen en gemeenten willen daadwerkelijk aan de slag met renovatie om schoolgebouwen gezond en duurzaam te maken. De uitdaging is om dit betaalbaar en efficiënt te realiseren. Wilt u ook van start? Neem deel aan de kennissessie Renovatie van Schoolgebouwen en leer in één dagdeel alles over de nieuwste ontwikkelingen.

Landelijke ontwikkelingen
Landelijk zijn er belangrijke ontwikkelingen gaande. Bijvoorbeeld het voorstel van de Commissie Nijpels aan demissionair staatssecretaris Dekker. Hierin staat beschreven hoe renovatie van onderwijsgebouwen financieel en juridisch beter kan worden geregeld. De PO-Raad, VO-raad en VNG vinden het belangrijk om schoolbesturen en gemeenten goed te informeren over de laatste stand van zaken. Daarom houden wij compacte kennissessies in het land.

Bruikbare beleidsinformatie én praktisch advies
Naast een overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen is er veel ruimte om beleidsmatig en praktisch advies in te winnen. Zo kunt u deelnemen aan werktafels en gerichte vragen stellen bij de live helpdesk. Na deze dag kunt u concreet verder met uw eigen vraagstuk.  

Programma
12.00 - 12.30: Binnenkomst, registratie & lunch
12.30 - 13.30: Opening & presentaties Commissie Nijpels & Green Deal
13.45 - 14.30: Werktafels ronde 1
14.30 - 15.00: Pauze
15.00 - 15.45: Werktafels ronde 2
15.45 - 16.30: Live Helpdesk

Om dieper op specifieke onderwerpen in te gaan, zijn er de werktafels. Hier boort u samen met collega-bestuurders, beleidsmakers en deskundigen de benodigde kennis aan op specifieke onderwerpen. Bekijk ze hieronder.

Heeft u vragen over het verduurzamen van bestaande schoolgebouwen? Of ervaart u belemmeringen en bent u vastgelopen? Dan helpen we u graag verder bij onze live helpdesk (ter plaatse).  

Bekijk hier het uitgebreide programma

Locatie & data

Datum Locatie Adres
29 mei Utrecht Domstad (Koningsbergerstraat 9)
2 juni Schiedam Lentiz LIFE College (Parallelweg 401)
6 juni* Hoorn* Tabor College d'Amte (Berkhouterweg 5)
7 juni Venlo School aan de Vijver (Vijverhofstraat 2)
8 juni Bergen op Zoom Mollerlyceum (Bolwerk-Zuid 168)
14 juni Zwolle Basisschool de Smaragd (Esdoornstraat 10)


* Locatie Hoorn heeft een aangepast programma van 13.30 uur tot 17.30 uur.

Kosten
Deelname aan de kennissessies is gratis en exclusief voor deelnemers vanuit schoolbesturen en gemeenten. U dient zich wel vooraf aan te melden. Wilt u aanwezig zijn op deze kennissessies. Reserveer uw tickets hier! 

Wij stellen het bijzonder op prijs als u eventuele verhindering tijdig aan ons doorgeeft. Zo kunnen wij uw plaats aan iemand anders gunnen. Uiteraard staat het u ook vrij om een collega in uw plaats te laten deelnemen.